Україна може повернутися на зерновий ринок Єгипту

П'ятниця, 30 вересня 2011, 12:45

Єгипетська делегація планує відвідати Україну для обговорення з чиновниками і трейдерами питань постачання пшениці.

Про це повідомив заступник голови єгипетського державної закупівельної компанії GASC Номані Номані, передає видання "Дело".

Номані та інші офіційні особи делегації будуть перебуває з візитом в Україні з 2 по 7 жовтня 2011 року.

Єгипетська сторона планує ознайомити українських чиновників, представників аграрних громадських організацій і експортерів до вимог GASC до поставленої пшениці.

Реклама:

"Як тільки вони виконають всі вимоги, ми будемо готові включити Україну та інші причорноморські країни в список наших офіційних постачальників", - сказав Номані.

Він зазначив, що раніше Україна була виключена зі списку постачальників пшениці, оскільки імпортоване в Єгипет зерно не підходило для виробництва місцевих хлібних коржів.

Президент Української зернової асоціації Володимир Клименко в коментарі агентству "АПК-Інформ" підтвердив факт майбутньої зустрічі з представниками GASC.

За його словами, в рамках переговорів планується обговорити питання торговельно-економічного співробітництва двох країн, що стосуються, в першу чергу, поставок зерна, умов проведення тендерів, передає видання.

За даними "АПК-Інформ", в період з 2007 по 2010 рік причорноморська пшениця склала близько 50-60% валових закупівель зернової Єгиптом.

При цьому кілька років тому вже мали місце скандали з якістю зерна з України - борошномельні компанії Єгипту заявили, що привезене з Україною зерно не відповідає необхідним якісним показникам, після чого Україні була усунена від участі в тендерах.

За даними компанії Grain Ukraine, в 2010 маркетинговому році Єгипет став другим за величиною покупцем українського зерна, купивши 1,4 мільйона тонн українських зернових проти 2,1 мільйона тонн роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: