"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" інформуватиме про зручність потягів

П'ятниця, 30 вересня 2011, 10:24

"Укрзалізниця" розробила проект нової класифікації поїздів на основі аналізу класифікацій, що діють в Європі, Росії та Білорусії.

Про це повідомив в інтерв'ю журналістам заступник директора Державного науково-дослідного центру залізничного транспорту Олег Христофор, передає прес-служба "Укрзалізниці".

Згідно проекту денні електропоїзди підвищеного комфорту, що наразі курсують між Києвом та обласними центрами України, будуть називатися Інтер Сіті, а нові поїзди виробництва Hyundai - Інтер Сіті+.

Електропоїзди, що наразі курсують у приміському сполученні, до нової класифікації не потрапляють і вартість проїзду в них, як і якість послуг, залишиться без змін.

Реклама:

На сьогодні проект нової системи класифікації пасажирських поїздів знаходиться на розгляді та затвердженні в Мінінфраструктури.

Розробка нової класифікації пасажирських поїздів викликана необхідністю інформувати споживача щодо рівня якості надання послуг з перевезень пасажирів в залежності від класу потяга та вагону.

З урахуванням якості отриманої послуги "Укрзалізницею" запропоновано наступні класи пасажирських поїздів:

- денні пасажирські поїзди: Євро Сіті (EС), Інтер Сіті + (ІС+), Інтер Сіті (ІС), Регіональний експрес (РЕ), Регіональний поїзд (PП);

- нічні пасажирські поїзди: Євро Найт (EN), Нічний експрес (НЕ), Нічний швидкий (НШ), Нічний пасажирський (НП).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!