"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" домовився з французами про розвідку на шельфі

П'ятниця, 30 вересня 2011, 10:03

"Нафтогаз" і Total E & P Activities Petrolieres підписали угоду про співпрацю, дослідження та можливої подачі заявки на отримання права з користування надрами для проведення розвідки і видобутку вуглеводнів на шельфі Чорного моря.

Згідно з даними прес-служби "Нафтогазу Україна", відповідну угоду 29 вересня в ході міжнародної конференції підписали заступник голови держхолдингу Вадим Чупрун і керуючий директор Total Херві Шано в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

НАК об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.

Total E & P Activities Petrolieres - найбільша французька нафтогазова компанія, яка здійснює свою діяльність більш, ніж в 30 країнах.

Реклама:

Як повідомлялося, "Нафтогаз" в четвер підписала з американською нафтогазовою компанією Halle Burton угоду про сервісне обслуговування бурової установки "Петро Годованець", з американської Exxon Mobil Corp. - Попередній договір про розвідку і освоєння нетрадиційних вуглеводнів в Україні.

Крім того, в четвер був підписаний меморандум між НАК "Нафтогаз України" і Eni Ukraine holding про виконання угоди з дослідження та співробітництва при розвідці і видобутку вуглеводнів.

Меморандум підписали Чупрун та голова правління права Eni Ukraine holding Енріко Чінголані.

Крім того, 28 вересня НАК і німецька RWE Dea AG 28 вересня підписали меморандум про співпрацю при вивченні території спільного інтересу на шельфі Чорного моря і збільшенні видобутку вуглеводнів в Україні.

Раніше НАК заявила про плани підписано 29 вересня угоди з французькою Total, італійської Eni і російським "Газпромом" про співробітництво при розробці вуглеводнів в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!