Долар росте через послаблення світової економіки

П'ятниця, 30 вересня 2011, 09:50

Курс долара США до євро росте в п'ятницю на нових сигналах ослаблення світової економіки.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Негативом для ринку стали дані про менш значне, ніж очікувалося, збільшення промвиробництва в Японії та Південній Кореї, а також про зниження виробничої активності в КНР третій місяць поспіль, передає "Інтерфакс".

Промвиробництво в Японії збільшилася в серпні на 0,8%, тоді як експерти очікували стрибка на 1,6%, у Південній Кореї зростання становило 4,8%, не виправдавши середній прогноз ринку на рівні 6,1%.

Реклама:

Індекс менеджерів закупівель (PMI) в КНР, що розраховується HSBC і Markit Economics, залишився у вересні на серпневому рівні - 49,9 пункту.

Значення показника залишається нижче 50 пунктів третій місяць поспіль, що говорить про скорочення активності у виробничому секторі.

Побоювання поглиблення боргової кризи в єврозоні та ослаблення темпів зростання економіки США, а також наслідків цих факторів для світової економіки, скоротили капіталізацію глобального фондового ринку на 9 трильйонів доларів у третьому кварталі 2011 року та призвели до різкого збільшення попиту на валюти "тихої гавані" - долар і єну.

Курс долара США до євро в п'ятницю виріс до 1,3548 з 1,3597 долара на закриття ринку в четвер.

Вартість єни до євро підскочила під час торгів до 103,7 єни в порівнянні з 104,47 єни напередодні.

У п'ятницю ринок чекає даних про роздрібні продажі в Німеччині і доходи населення США за серпень, які, як очікується, будуть гіршими за прогнози експертів.

Пара долар / єна торгується в п'ятницю на рівні 76,55 єни в порівнянні з 76,84 єни на закриття ринку 29 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: