"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ і Мінфін хочуть випустити валютні ОВДП

Субота, 3 вересня 2011, 12:37

Нацбанк і Міністерство фінансів незабаром запропонують ринку новий інструмент - ОВДП, деноміновані в іноземній валюті.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна" повідомив глава НБУ Сергій Арбузов.

"НБУ спільно з Міністерством фінансів вже практично закінчив розробку програми з випуску облігацій внутрішньої державної позики, деномінованих у валюті. Уряд сьогодні обмірковує остаточне рішення щодо запуску цього інструменту", - повідомив Арбузов.

"Банки з іноземним капіталом вхопилися за цю ідею - вони всі чекають оголошення. Це новий інструмент, тому оцінювати його поки що зарано. Але коли він буде вже впроваджений і почне активно використовуватися, то, я вважаю, крім позитива, нічого більше не принесе", - зазначив глава НБУ.

Реклама:

За його словами, по суті облігації передбачають фіксацію курсу для інвестора, який зайде в Україну на визначений термін.

При цьому це будуть не цільові ОВДП, а звичайні, але залучені від їх розміщення ресурси, за словами Арбузова, уряд планує направити на пріоритетні програми в сільському господарстві, будівництві, металургії, енергозбереженні.

"Випуск валютних ОВДП - лише одна з цілої низки програм із втримання капіталу в країні, які нині розробляються. Ми вирішили не обмежувати нашого інструментарію традиційним набором обмежувальних заходів, а спробувати зробити внутрішній фінансовий ринок більш привабливим для розміщення валютних ресурсів, щоб вони не тікали, а навпаки, приходили в країну", - зазначив Арбузов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!