Мінфін клянеться, що розрахувався за горезвісними облігаціями

Четвер, 29 вересня 2011, 19:30

Міністерство фінансів здійснило виплати з обслуговування та погашення облігацій внутрішньої державної позики на загальну суму 4,927 мільярда гривень.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"28 вересня поточного року Міністерство фінансів України здійснило виплати з обслуговування та погашення облігацій внутрішньої державної позики. Загальна сума платежу становила 4,92655 мільярда гривень", - зазначається в повідомленні.

В повідомленні зазначається, що розміщення та дорозміщення відповідних облігацій внутрішньої державної позики проводились шляхом аукціонного продажу протягом 2006 -2008 років.

Реклама:

"Слід зазначити, що дорозміщення вищезазначених облігацій на суму близько 4 мільярдів гривень з відсотковою ставкою 15,6% річних були здійснені у 2008 році", - зазначає Мінфін.

Як відомо, Держказначейство також заявило, що погасило ОВДП на 4,019 мільярда гривень і виплатило відсотків на 908 мільйонів гривень.

"Із зазначеної суми погашення та обслуговування державних облігацій, що розміщувались протягом 2006-2011 років, найбільшу суму 3,532 мільярда гривень сплачено за ОВДП, які розміщені у 2008 році під 15,6 % річних", - йдеться у повідомленні відомства.

Одночасно Держказначейство зазначило, що необхідності акумулювати кошти для виконання боргових зобов'язань в держави немає. Залишок коштів на рахунках Державної казначейської служби на 29 вересня становить більше 20 мільярдів гривень.

Раніше, Всеукраїнський центр сприяння підприємницькій діяльності назвав "блефом" офіційні заяви представника Мінфіну Віктора Косарчука щодо відсутності технічного дефолту в Україні.

За інформацією ВЦСПД жодних виплат за ОВДП після 18.30 28 вересня не відбувалося.

Нагадаємо, що в середу увечері ВЦСПД розповсюдив інформацію про те, що за кілька годин Україна могла опинитися у стані технічного дефолту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: