"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Льовочкіна кажуть, що Янукович не хоче собі замок

Четвер, 29 вересня 2011, 15:34

В Адміністрації президента України не планували і не планують створення державної резиденції в Підгорецькому замку у Львівській області.

"Статус Підгорецького замку, який є державним музеєм, залишається незмінним. Жодного доручення або розпорядження про створення в ньому державної резиденції президент України не давав", - повідомив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Денис Іванеско агентству "Інтерфакс-Україна".

Іванеско нагадав, що в січні 2011 року директор Львівської Національної галереї мистецтв Борис Возницький у листі до президента просив про надання державної підтримки реставрації Підгорецького замку.

Зокрема, Возницький пропонував створити на верхньому поверсі замка урядову резиденцію.

Реклама:

"Кошти на реставрацію перестали надходити при уряді Тимошенко. Роботи проводяться власними силами, іноді допомагають спонсори", - підкреслювалося в листі.

"Президент доручив Кабміну вжити заходи щодо підтримки музеїв і замків Львівщини, в тому числі, щодо фінансування реконструкції Підгорецького замку. Ідея створення урядової резиденції не була підтримана... Глава держави зацікавлений у збереженні та реконструкції Підгорецького замку як унікального об'єкта культурної спадщини Україна", - резюмував Іванеско.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!