Тверде біопаливо виходить на українську біржу

Четвер, 29 вересня 2011, 12:55

На Українській енергетичній біржі незабаром відбудуться електронні торги твердим біопаливом.

Про це повідомив президент Асоціації учасників ринку алтернативних видів палива та енергії України Віталій Давій, передає "Deutsche Welle-Україна".

У перших торгах візьмуть участь три продавці палива та сім  покупців, всі вони - резиденти України. Наступні торги планують проводити із залученням закордонних компаній. Для цього біржа розробляє механізм прийому гарантійних валютних внесків від учасників.

Мінімальним лотом буде партія біопалива вагою 20 тонн. Початкові ціни лотів обіцяють формувати, виходячи з поточної європейської кон'юнктури та цінового моніторингу ринку твердого біопалива.

Реклама:

Цей могніторинг провів Центр відновлюваної енергетики Fuel Alternative. На стартові торги виставлять 2000 тонн деревних пелет.

Давій уточнює, що частина компаній планує купувати паливо для подальшого експорту до Польщі, а частина - для поставок українським споживачам, які мають біопаливні котли.

Проект презентують під час інвестиційного семінару щодо виробництва і збуту паливних брикетів та пелет, що розпочався у середу на Київщині.

Як зауважує виконавчий директор Української енергетичної біржі, продаж твердого біопалива на біржі саме набирає обертів і в країнахЄС. На його думку, українській торги допоможуть "синхронізувати український ринок з європейським".

Давій каже, що раніше торги не проводились, адже ринок жив своїм напівпідпільним життям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!