Коломойський подав в суд на своїх стюардес

Четвер, 29 вересня 2011, 10:33

Авіакомпанія "АероСвіт" 19 вересня звернулася до Дарницького районного суду Києва з вимогою визнати плановану страйк бортпровідників незаконним.

"Ми вважаємо дану акцію незаконною і звернулися до Дарницького районного суду з позовом про визнання страйку незаконним. Позов розглядається, вже було судове засідання. Сьогодні воно повинно було продовжитися, але суддя захворів", - повідомив керівник правового директорату "АероСвіту" Дмитро Лазар, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, страйк, відповідно до законодавства, є крайнім заходом впливу, коли вичерпані інші аргументи, передбачені законом.

"В даному випадку не вичерпані всі передбачені законом методи однієї зі сторін з відстоювання своїх прав. Крім того, у статті 18 Закону "Про транспорт" говориться, що страйки на транспорті заборонені, якщо це пов'язано з безпекою пасажирів", - сказав Лазар.

Реклама:

Він зазначив, що адміністрація авіакомпанії звернулася до бортпровідників з проханням утриматися від проведення акції до прийняття судового рішення.

Як повідомив під час брифінгу заступник генерального директора "АероСвіту"-керівник льотного комплексу Віктор Чижов, "АероСвіт" пропонує бортпровідникам погашати заборгованість протягом шести місяців і провести акцію протесту в тому випадку, якщо перший транш не буде виплачений.

У той же час кожна сторона називає свою цифру.

"Величина заборгованості, за оцінками голови страйкового комітету, одна, а за нашими - інша. Поки у нас різниця в підходах до розрахунків. Бортпровідники вважають це з відпустками, з декретними відпустками, лікарняними", - повідомив Чижов.

За його даними, авіакомпанія оцінює розмір заборгованості приблизно в 9 мільйонів гривень.

Чижов також повідомив, що компанія сформувала певні резерви на випадок, якщо співробітники все ж почнуть страйк.

"Підготовлені резерви під ті літаки, які будуть виконувати нічні рейси. Звичайно ж, авіакомпанія не може застрахувати всі рейси, але для тих, які вилітають до обіду, ми знайдемо людей, які їх прикриють", - сказав він.

Як повідомлялося, бортпровідники авіакомпанії "АероСвіт" заявили про намір почати страйк о 00:01 28 вересня, вимагаючи усунути порушення у реалізації їх соціально-економічних прав.

Однак після проведення переговорів ухвалили рішення відкласти акцію протесту і продовжити діалог.

Відповідно до прес-релізу страйкового комітету, зокрема, причиною трудового спору стало відсутність належних умов праці, несвоєчасна виплата заробітної плати в повному обсязі, невиплата добових, винагород за вислугу років в цивільній авіації. Заборгованість компанії, за оцінками бортпровідників, становить близько 15 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: