Український ринок акцій відмовився від світового позитиву

Середа, 28 вересня 2011, 19:53

Український ринок акцій у середу не визначився з єдиною динамікою біржових індексів.

Так, індекс "Української біржі" (УБ) просів на 0,41% - до 1431,14 пункту. Індекс ПФТС виріс на 0,17% - до 558,49 пункту.

У числі найбільш акцій, що найбыльше торгувалися, були папери "Мотор Січі" (MSICH) - 16,2 мільйона гривень, Алчевський металургійний комбінат (ALMK) - 7,8 мільйона гривень і "Центренерго" (CEEN) - 7,3 мільйона гривень.

У лідерах зростання опинилися папери "Західенерго" (ZAEN), +4,65%, Крюківського вагонобудівного заводу (KVBZ), +4,17%, "Луганськтепловозу" (LTPL), +3,73%, і Стаханівського вагонобудівного заводу (SVGZ), +1,37%.

Знижувалися акції Алчевського металургійного комбінату (ALMK) -2,38%, Авдіївського коксохімічного заводу (AVDK), -2,03% і "Центренерго" (CEEN) -1,84%.

Реклама:

"Волатильність торгів на Українській біржі поки не дозволяє ризикувати багатьма позиціями, тому інвестори швидко фіксують прибуток, скорочують короткі позиції і вибирають найбільш сильні компанії", - відзначає інвестиційний керуючий Dragon Capital Олег Дрижак.

У свою чергу, світові майданчики завершили торговельні сесії в середу в "плюсі" і сподіваються, що рішення європейських проблем підтримає зростання.

За словами Дрижака, глобальні ринки продовжують концентруватися на ключових подіях, які нібито повинні змінити домінуючі песимістичні настрої.
 
Незважаючи на те, що європейські лідери все більше підтверджують готовність не дати Греції оголосити дефолт, поки що залишаються великі розбіжності щодо участі країн-кредиторів у цієї рятівної операції.

Дедлайн цієї напруги ринки все-таки очікують побачити в перші дні жовтня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!