"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Молдова теж хоче асоціації з ЄС

Середа, 28 вересня 2011, 19:44

Євросоюз оголосить про початок переговорів з укладання угод про асоціацію з Молдовою і Грузією 29 вересня 2011 року.

Це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський польському виданню тижневику "Newsweek", яке процитувало молдавське радіо, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми оголосимо про відкриття переговорів, уже добре підготовлених, за угодами про асоціацію Республіки Молдова та Грузії з ЄС. Ці країни повинні розуміти, що нинішній клімат не сприяє розширенню ЄС, однак це не означає, що всі зупинено і що цей час було втрачено",- заявив польський міністр.

Він підтвердив, що Варшава має намір завершити переговори з України до 31 грудня 2011 року, протягом польського головування.

Реклама:

"Нас цікавить висновок переговорів щодо угоди про асоціацію з Україною до кінця року", - заявив глава польського МЗС.

Коментуючи заяву польського колеги, міністр закордонних справ Молдови Юрій Лянке заявив, що "незважаючи на всі складнощі і внутрішні проблеми, уряд Молдови домігся очевидних успіхів в процесі зближення з Європейським Союзом, що вселяє оптимізм на перспективу".

Установча зустріч "Східного партнерства" пройшла в Празі в 2009 році. Головна мета проекту - зближення ЄС із шістьма країнами-партнерами - Азербайджаном, Вірменією, Білоруссю, Грузією, Молдовою і Україною, просування стабільності, ефективного управління державами, а також економічного розвитку в регіоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!