"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Повов обіцяє Троєщині "легке метро"

Середа, 28 вересня 2011, 18:09

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов обіцяє "легке метро" на Троєщину за три роки.

Про це голова КМДА сказав під час круглого столу з обговорення питання розвитку транспортної інфраструктури столиці в рамках проекту Стратегії розвитку Києва до 2025 року, організованого КМДА та Інститутом Горшеніна, передає УНІАН.

За словами чиновника, зараз фактично ведеться будівництво метрополітену на Троєщину.

"Ми домовились із конструкторами Крюківського вагонобудівного заводу, що вони пропрацюють питання будівництва у Києві "легкого метро". Реалізація цього проекту дозволить мешканцям Троєщини вже за три роки мати наземне "метро", - сказав Попов.

Реклама:

Голова КМДА, посилаючись на дані спеціалістів, відзначив, що на реалізацію проекту з будівництва лінії метро на Троєщині піде загалом близько п'яти років.

"Але ми реально обговорюємо початок його реалізації вже з наступного року. Хоча в принципі можна стверджувати, що будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу - це вже будівництво метрополітену. Тому що перший поверх цього переходу - це лінія метро", - продовжив він.

За його словами, будівництво цього мостового переходу є проектом, що найскоріше буде реалізований в столиці.

"Для його завершення, будівництва дороги з виходом на Троєщину - потрібно близько трьох мільярдів гривень. Це те, що ми маємо намір зробити до кінця наступного року", - сказав керівник КМДА.

Він також нагадав, що до кінця 2011 року буде відкрито нову станцію метро "Виставковий центр", що продовжить Куренівсько-Червоноармійську лінію, а у планах - відкриття у 2012 році ще двох станцій у напрямку Теремків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!