"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" каже, що ніяких претензій від ЄС не отримував

Середа, 28 вересня 2011, 15:26

Російський "Газпром" заявив у середу, що перевірки дотримання ним та його клієнтами в Європі антимонопольного законодавства не говорять про наявність порушень з боку концерну.

На даний момент "Газпрому" невідомо про наявність до нього будь-яких претензій з боку Єврокомісії, які проводить інспекція, передає Reuters.

У вівторок в рамках антимонопольного розслідування європейська штаб-квартира "Газпрому" в Берліні піддалася перевірці.

Єврокомісія також перевірила партнерів, які купують газ у "Газпрому" в Європі, зокрема, офіси польської PGNiG, німецької EON Ruhrgas і підрозділ німецької RWE в Чехії.

Реклама:

"Газпром" заявив, що інспекція ЄС "по суті є повторенням раніше проведеної перевірки низки європейських дочірніх компаній "Газпрому".

"Газпром" зазначає, що сам по собі факт перевірки не означає якого-небудь визнання порушення антимонопольного законодавства або звинувачення в ньому", - йдеться в офіційній заяві "Газпрому".

Напередодні Єврокомісія запідозрила, що деякі фірми, що займаються постачанням, транспортуванням і зберіганням природного газу, "можуть бути залучені в антиконкурентну діяльність у порушення антимонопольних правил ЄС, або вони мають інформацію, що має відношення до такої практики".

Представники Єврокомісії повідомили, що розслідування сфокусовано на постачання природного газу в Центральну і Східну Європу.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!