Уряд дав податкові пільги виробникам енергоефективного обладнання

Середа, 28 вересня 2011, 15:06

Кабінет міністрів затвердив перелік енергоефективної і енергозберігаючої продукції, матеріалів і устаткування для поновлюваної енергетики, виробникам яких будуть надані податкові пільги.

Про це повідомила прес-служба першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це реалізація положень Податкового кодексу щодо підтримки вітчизняного високотехнологічного машинобудування. Вивільнені у зв'язку з наданням податкової пільги засоби вітчизняні підприємства зможуть спрямувати саме на розвиток такого виробництва", - сказав Клюєв.

За його словами, 80% прибутку від продажу енергоефективної продукції буде звільнено від сплати податків.

Реклама:

До переліку увійшли 32 види товарів. Зокрема: двигуни внутрішнього згоряння, що працюють з використанням біодизелю, котли, газогенератори з ККД 80-85% і вище, що працюють з використанням біомаси.

Йдеться також про установки для виробництва біогазу, гідротурбіни для малих гідроелектростанцій, сонячні колектори і фотоелектричні перетворювачі з високим ККД, вітрогенератори, теплові насоси різних типів, газотурбіни, флоат-скло, піноскло.

Перший віце-прем'єр зазначив, що в майбутньому перелік може доповнюватися іншими типами матеріалів, устаткуванням або комплектуючими, які будуть використовуватися в енергоефективних проектах або в виробництві енергії з відновлювальних джерел.

З братами Клюєвими пов'язують компанію Activ Solar - міжнародна група компаній зі штаб-квартирою у Відні, яка спеціалізується на розробці і виробництві сонячних технологій.

Також у Відні розташована фірма Slav AG, якій належить компанія "Актив фінанс груп", зареєстрована в Києві на Різницькій, 3. За цією адресою розміщена штаб-квартира Клюєвих та представництво Activ Solar.

"Актив фінанс груп" належить "Актив банку", який теж контролюється братами Клюєвими. Крім того, Activ Solar володіє запорізьким "Заводом напівпровідників".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: