"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура знайшла винного у профспілці Хари

Середа, 28 вересня 2011, 14:17
Прокуратура направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням головного бухгалтера Федерації профспілок України в ухиленні від сплати податків та службовому підробленні.

Як розповів на брифінгу заступник генпрокурора України Віктор Занфіров, головбух ФПУ звинувачується за статтею 212 Кримінального кодексу - ухилення від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів, а також за статтею 366 КК - службова підробка, передає "Інтерфакс-Україна".

"Досудове слідство довело, що протягом 2009-2010 років, отримавши від суб'єктів господарювання коштів кошти на суму майже 8 мільйонів гривень в якості зворотньої фінансової допомоги, Федерація профспілок ухилилася від сплати податків на загальну суму в 1,7 мільйона гривень", - повідомив Занфіров.

Він також поінформував, що розпочала роботу створена урядом комісія з питань проведення інвентаризації майна загальносоюзних громадських організацій колишнього СРСР, яке було передано їм у користування.

В цілому, за результатами перевірки, органами прокуратури заявлено 166 позовів, з яких 120 - про повернення держмайна, яке було незаконно відчужене профспілками на суму 117 мільйонів ​​гривень, і 46 позовів з приводу земельних ділянок загальною площею 42 га.

Реклама:

Занфіров звернув увагу на те, що 42 об'єкти були відчужені на користь комерційних структур і приватних осіб, або передані їм в оренду.

"На сьогоднішній день задоволено 60 позовів", - зазначив заступник генпрокурора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: