Митниця бідкається через неоподаткований імпорт на 17 мільярдів

Середа, 28 вересня 2011, 13:54 -

Голова Державної митної служби Ігор Калєтнік заявив, що Україна завезла неоподаткованого імпорту на 17 мільярдів гривень.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "День".

"Що хвилює мене, так це зростання умовних нарахувань: у порівняні з аналогічним періодом 2010 року вони зросли в 3,5 разу - до 29 мільярдів гривень. Сюди входить відрахування по імпортному блакитному паливу. Це 15,5 мільярда гривень податків, які митниця нараховує умовно, їх має стягнути податкова служба вже на внутрішньому ринку", - сказав Калєтнік.

Чиновник додав, що також підлягають звільненню від оподаткування імпорт товарів у рамках угод про вільну торгівлю, ввезення гуманітарної допомоги - разом - 9,5 мільярда гривень, лікарські засоби - 3,4 мільярда, обладнання для енергозбереження - 1,5 мільярда гривень.

Реклама:

"Загалом неоподаткований імпорт становив 17 мільярдів доларів. Це велика сума, але вона компенсується збільшенням обсягів сплачених податків", - резюмував Калєтнік.

Чиновник додав, що за вісім місяців 2011 року відрахування до бюджету зросли на 33%, бо істотно збільшився товарообіг країни - становить близько 100 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: