"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прокуратура взялася за дочку Хари через безкоштовний санаторій

Середа, 28 вересня 2011, 13:22

Прокуратура допитала дочку голови Федерації профспілок України Василя Хари Еліну Калюк у справі про відчуження майна профспілок.

Про це на брифінгу сказав заступник генерального прокурора Віктор Занфіров, повідомляють "Українські новини".

"В органи прокуратури для подання пояснень викликали Еліну Калюк", - сказав Занфіров.

При цьому він не уточнив, викликали Калюк як свідка чи як обвинувачувану.

З його слів, ще 26 квітня 2004 року Донецька облпрофспілка за підписом Хари, який був її керівником, санаторію "Святі Гори" було дозволено реалізацію танцювального майданчика, який згодом разом із приміщенням для відпочинку й бібліотекою санаторію в 2007 році було реалізовано Еліні Калюк.

У зв'язку із цим, за особистим клопотанням Хари у квітні 2008 року цей санаторій відмовився від цієї землі рекреаційного призначення площею 2,5 га.

Незважаючи на відсутність позитивного висновку Державної експертизи землевпорядної документації в грудні 2010 року Калюк одержала вищевказану земельну ділянку в оренду на 25 років, на території якого було почато будівництво, навіть незважаючи на відсутність відповідних дозвільних документів, і знищено понад 400 дерев, які передавалися їй на збереження за договором.

Прокуратура Донецької області за зазначеним фактом порушила кримінальну справу за статтею 197 Кримінального кодексу - порушення обов'язків щодо охорони майна.

Крім того, Занфіров повідомив, що за рішенням Слов'янського міськрайсуду Донецької області дочка Хари, незважаючи на відсутність відповідного рішення облпрофради, у серпні 2009 року додатково придбала ще 10 об'єктів нерухомості, серед яких сторожка, каси, пожежна водойма та інше майно, що не була оплачено.

Зі слів замгенпрокурора, у липні 2000 року Калюк за 120 тисяч гривень придбала в підприємства "Донецьктурист" 7 будинків і споруд пансіонату "Слав'яногорський", що межують із санаторієм "Святі Гори".

За зазначеним фактом прокуратура Донецької області заявила позов у суд про повернення майна державі.

Як повідомлялося, 26 вересня співробітники податкової міліції Державної податкової адміністрації в Києві вилучили бухгалтерську документацію Федерації профспілок при обшуку офісу ФПУ в Будинку профспілок на Майдані Незалежності, 2.

Наприкінці травня Генеральна прокуратура заявила про початок перевірки законності відчуження майна санаторно-курортних установ ФПУ.

Після цього ФПУ обвинуватила Генпрокуратуру у втручанні до статутної діяльності профспілок, однак Генпрокуратура спростувала ці обвинувачення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!