"Газпром" не боїться санкцій Євросоюзу

Середа, 28 вересня 2011, 13:06

Антимонопольна перевірка комісії Євросоюзу, запідозривши у порушеннях постачальників газу в Європу, включаючи російський "Газпром", може зайняти роки і не позначиться на діяльності концерну.

Про це сказало Reuters джерело в Газпромі.

Максимальним покаранням, якщо вина "Газпрому" буде доведена, може стати штраф, вважає він.

"ЄС будуть потрібні роки, щоб проаналізувати перевірки і прийти до якого-небудь рішення ... Максимально, що може загрожувати - це штраф, якщо дійсно знайдуться якісь порушення", - сказало джерело.

Реклама:

Представник "Газпрому" Сергій Купріянов сказав агентству, що концерн зробить офіційну заяву про перевірки з боку ЄС пізніше в середу.

У вівторок в рамках антимонопольного розслідування європейська штаб-квартира "Газпрому" в Берліні вже піддалася перевірці.

Єврокомісія також перевірила партнерів, які купують газ у "Газпрому" в Європі, зокрема офіси польської PGNiG, німецької EON Ruhrgas і підрозділ німецької RWE в Чехії, повідомили в цих компаніях.

Підставою для перевірок стали підозри Єврокомісії в тому, що деякі фірми "можуть бути залучені в антиконкурентну діяльність у порушення антимонопольних правил ЄС, або вони мають інформацію, що має відношення до такої практики".

Представники Єврокомісії повідомили, що розслідування сфокусовано на постачання природного газу в Центральну і Східну Європу і воно ведеться відносно фірм, залучених до постачання, транспортування та зберігання природного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!