Міністерство здоров'я завершило закупівлю вакцин

Середа, 28 вересня 2011, 12:41

Міністерство охорони здоров'я завершило закупівлю вакцин і анатоксинів.

Про це на брифінгу сказала перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, повідомляють "Українські новини".

"На сьогодні Міністерство охорони здоров'я завершило всі процедури, що стосуються закупівлі вакцин і анатоксинів. На даний момент ми маємо вже фактично всі вакцини за необхідним переліком, і вони розвозяться на території регіонів", - повідомила вона.

При цьому Моїсеєнко зазначила, що перевірка вакцини проти туберкульозу триває близько трьох місяців, тому її поставки в медустанови почнуться в кінці жовтня.

З її слів, незважаючи на це, вже розпочато постачання вакцин проти туберкульозу, що покриває потребу на 2 місяці, отримана як гуманітарна допомога для пологових будинків.

Моїсеєнко підкреслила, що у зв'язку з переглядом процедури торгів міністерство має заощадити близько 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 19 липня МОЗ заявило, що в Україні практично немає  вакцин для проведення щеплень дітям в зв'язку з тим, що графік їхньої закупівлі було порушено.

МОЗ обвинуватив компанії, які є постачальниками найбільш затребуваних ліків для міністерства, у тім, що вони завищують ціни на препарати або зривають тендери з їхньої  закупівлі.

В 2011 році перші тендери на закупівлю лікарських засобів почалися 12 травня, а тендер, як правило, триває 2-3 місяці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: