"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Регіонал" запевняє, що не клав око на легендарний кінотеатр

Середа, 28 вересня 2011, 12:10

"Регіонал" Андрій Пінчук спростовує інформацію про намагання привласнити київський кінотеатр "Жовтень".

Він назвав відповідні публікації "брехнею і провокацією".

"У зв'язку з тим, що в засобах масової інформації продовжують роздувати скандал щодо кінотеатру "Жовтень", я вважаю за потрібне пояснити, що відбувається насправді", - заявив він, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"По-перше, я звертався до органів державної влади з приводу перевірки законності набуття нової форми власності і використання кінотеатру "Жовтень" за його прямим призначенням (показ фільмів) ще рік тому і наразі безпосередньо жодної участі у даному процесі не приймаю. На сьогоднішній день цим питанням займається виключно міська влада та прокуратура", - зазначив Пінчук.

Він також звернув увагу, що голова Київміськдержадміністрації Олександр Попов "неодноразово наголошував на тому, що у приміщенні "Жовтня" буде працювати саме кінотеатр, і ніяк інакше".

"Якщо нові власники вірно оформили документи, законно отримали приміщення - їм немає чого боятися. Якщо ж були порушення, то не варто робити винним у цьому когось іншого", - підкреслив Пінчук.

За його словами, якщо кінотеатр буде повернено у власність Київради, приміщення буде перебувати у комунальній власності.

"Не плутайте, будь ласка, поняття. Власність киян - це не власність окремого народного депутата. У свій час я дійсно пропонував створити у цьому приміщенні Український будинок молоді, проте київська міська влада запропонувала інше приміщення, яке повністю влаштовує молодіжні громадські організації і тому це питання вже давно знято з розгляду", - сказав він.

"Не потрібно шукати проблеми там, де їх немає, перекручувати все з гори до низу і займатися інформаційними провокаціями", - додав Пінчук.

Як відомо, раніше газета "Дело" писала, що за зверненням Пінчука прокуратура влаштувала перевірку найстарішого кінотеатру Києва "Жовтень". Результати ревізії ставлять під сумнів право власності нинішніх власників на кінотеатр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!