ООН забракувала українські біометричні паспорти

Середа, 28 вересня 2011, 10:25

Регіональне представництво Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Києві зазначає, що закон про біометричні паспорти є кроком назад від європейських стандартів

Як повідомили в Представництві, ключові положення закону не відповідають європейським і міжнародним стандартам, оскільки вводять дискримінаційні норми, що ставлять у скрутне становище і маргіналізують біженців в Україні, передає "Комментарии".

"Закон також зводить нанівець останні позитивні законодавчі кроки і підриває зусилля, спрямовані на відповідність вимогам Плану дій з лібералізацією візового режиму з Європейським Союзом", - відзначають в ООН.

ООН шкодує про факт прийняття закону, оскільки вважає, що певні положення цього документа анулюють важливі норми, закладені в недавно прийнятому законі, який регулює статус біженців, а також суперечать ключовим міжнародним стандартам.

Реклама:

ООН сподівається, що законопроект "Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України", буде виправлений до того моменту, як він набере силу закону.

23 вересня, Верховна рада прийняла в цілому закон "Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: