Продаж енергетики Ахметову перенесли на наступний тиждень

Середа, 28 вересня 2011, 10:03

Оголошення конкурсів з продажу 45,103% енергогенеруючої компанії "Західенерго" і 25% акцій енергопостачальної столичної компанії "Київенерго" очікується 5 жовтня.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Фонді державного майна у середу, не уточнивши причин такого переносу.

Джерело в Кабінеті міністрів сказало агентству, що оголошення конкурсів було відкладено на тиждень через те, що Фонду до цих пір не було передано розпорядження уряду, яким затверджено умови продажу.

У той же час джерело не змогло назвати причину такої затримки.

Реклама:

Як повідомлялося, уряд 21 вересня затвердив стартову ціну 45,103% "Західенерго" 1,932 мільярда гривень і 25% "Київенерго" 432,305 мільйона гривень.

Глава ФДМ Олександр Рябченко на прес-конференції озвучив умови конкурсів і повідомив, що їх оголошення заплановано на 28 вересня.

Учасником конкурсу може бути компанія, що займається такою ж діяльністю або володіє контрольним пакетом аналогічної компанії.

Серед вимог до претендентів: вони повинні генерувати / поставляти не менше 30% від обсягів генерації / поставки електроенергії "Західенерго" і "Київенерго" відповідно.

Ще одна вимога конкурсу з продажу "Західенерго" - частка українського вугілля в поставках на ТЕС повинна становити мінімум 70%.

Як повідомлялося, уряд при проведенні чергового етапу приватизації енергокомпаній вирішило зберегти за собою блокуючі пакети акцій.

У цій ситуації експерти називають найбільш імовірним покупцем пакетів акцій "Західенерго" і "Київенерго" холдинг "Дтек" Ріната Ахметова, якому вже належить 24,99% акцій "Західенерго" і 39,98% акцій "Київенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!