"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В уряді обіцяють регіонам, що вони зароблятимуть більше

Вівторок, 27 вересня 2011, 20:10

В 2012 році обсяг доходів місцевих бюджетів становитиме 195 мільярдів гривень, що на 30 мільярдів більше плану 2011 року.

Про це повідомив перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський під час відеоконференції з керівниками Головних фінансових управлінь регіонів, передає прес-служба Мінфіну.

Він зазначив, що загальний обсяг доходів місцевих бюджетів на 2012 рік становитиме 194,7 мільярда гривень, що на 29,9 мільярда гривень або на 18,1% більше плану 2011 року.

"Завдяки проведеним у 2010 та 2011 роках на державному рівні заходам щодо розширення власних джерел надходжень до місцевих бюджетів, місцеві органи влади у наступному році додатково отримають 5,6 мільярда гривень", - каже Мярковський.

Реклама:

За його словами, відповідні кошти буде спрямовано на виконання власних повноважень місцевих органів, у тому числі на фінансування заходів та програм розвитку житлово-комунального господарства, благоустрою населених пунктів та місцевих програм щодо соціально-економічного розвитку територіальних громад.

При цьому, кажуть в Мінфіні, вперше для місцевих бюджетів буде передбачено видатки та субвенції з державного бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!