"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко знає, хто хоче загарбати українську ГТС

Вівторок, 27 вересня 2011, 19:31

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не виключає, що внаслідок створення консорціуму з управління газотранспортною системою України частина ГТС перейде у власність людей з оточення президента Віктора Януковича.

Про це вона заявила під час технічної перерви у засіданні Печерського райсуду Києва, повідомляє УНІАН.

"Сьогодні, по суті, вже перейшли до привласнення цієї газотранспортної системи. І я переконана, що після всіх маніпуляцій з ГТС частина цієї власності опиниться якраз у родин, які сьогодні якраз очолюють державу", - сказала Тимошенко.

"Ця влада піде, сумнівів немає, і газотранспортна система, і земля під Чорноморським флотом, і шельф Чорного моря, беззаперечно, будуть поновлені у власності держави, і тому раджу всім, хто приймає участь будь-яким чином в авантюрі по руйнації головної власності держави - газотранспортної системи - добре над цим подумати", - зазначила вона.

Реклама:

Лідер "БЮТ" також нагадала, що свого часу ініціювала ухвалення закону про неможливість передачі газотранспортної системи у концесію або проведення її приватизації.

"Це найбільша, найкоштовніша власність, яка, в тому числі, забезпечує для України енергетичну безпеку, і, в тому числі, - газ власного видобутку для населення України", - зазначила вона.

За словами Тимошенко, якщо порівняти цінові параметри, за якими будується "Північний потік", "Південний потік", а також газопровід "Набукко", то "наша газотранспортна система коштує більше 200 мільярдів євро".

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Росія погодилась на створення з Україною тристороннього консорціуму з управління українською газотранспортною системою за участі Європейського Союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!