"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аграрії просять підвищити ціни на їх продукцію

Вівторок, 27 вересня 2011, 18:21

Аграрний союз України закликає сiльськогосподарських виробникiв просить пiдвищити цiни на насіння соняшнику.

Про це йдеться у зверненнi Аграрного союзу.

"Закликаємо вас проявити професiйну солiдарнiсть, консолiдувати зусилля та намiри, згуртуватись i пiдтримати iнiцiативу сiльгоспвиробникiв щодо тимчасового пiдвищення ціни і призупинення ажiотажного збуту насiння соняшнику", - наголошується в документі.

Крім цього, Аграрний союз вимагає скасувати вивiзне мито на зерновi культури та не допустити встановлення експортного мита на олiю соняшникову та iншi олiйнi культури.

Реклама:

В аграрній асоціації стверджують, що рiзке падiння внутрiшнiх цiн на соняшник позбавило товаровиробникiв коштiв, необхiдних для проведення комплексу осiнньо-польових робiт.

У документi зазначається, що ранiше асоцiацiї виробникiв сiльськогосподарської продукцiї направили президентовi Вiктору Януковичу звернення з проханням скасувати експортнi мита на зерновi культури, яке залишилося без вiдповiдi.

Як повiдомлялося, Україна з 1 липня до 1 сiчня 2012 року ввела мито на експорт пшеницi -  9%, але не менше 17 євро за тонну, кукурудзи - 12%, але не менше 20 євро за тонну, i ячменю - 14%, але не менше 23 євро за тонну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!