З 1 жовтня підвищуються пенсії

Вівторок, 27 вересня 2011, 17:20

З 1 жовтня у зв'язку з черговим підвищенням розміру прожиткового мінімуму підвищуються розміри пенсійних виплат.

Відповідне підвищення прожиткового мінімуму передбачене законом "Про державний бюджет України на 2011 рік", повідомляє "Урядовий портал".

Згідно із документом, прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 1 жовтня збільшується з 764 гривень до 784 гривень.

У зв'язку з цим буде проведено черговий перерахунок пенсій та надбавок і підвищень до пенсії, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму.

Реклама:

Зокрема, мінімальний розмір пенсії за віком, пенсії у зв'язку з втратою годувальника на одного утриманця з 1 жовтня становитиме 784 гривень, мінімальна пенсія у зв'язку з втратою годувальника на двох утриманців - 940,8 гривні, на трьох і більше - 1176 гривень.

Шахтарі, на яких поширюється закон "Про підвищення престижності шахтарської праці", у жовтні отримають пенсію у розмірі не менше ніж 2352 гривень.

Мінімальний розмір пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій (без урахування пенсій за особливі заслуги) з 1 жовтня становитме: для інвалідів І групи 1881,6 гривні, ІІ групи -1685,6 гривні, ІІІ групи - 1489,6 гривні, для учасників бойових дій - 1293,6 гривні.

Крім того будуть також підвищен надбавки, підвищення, додаткові пенсії та інші виплати, розмір яких обчислюється виходячи із розміру прожиткового мінімуму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!