S&P не мінятиме рейтинг Росії через відставку Кудріна

Вівторок, 27 вересня 2011, 16:07

Standard & Poor's не стане міняти суверенний рейтинг Росії після відставки міністра фінансів Олексія Кудріна, який боровся зі збільшенням держвидатків, але побоюється пом'якшення бюджетної політики країни.

S&P повідомило у вівторок, що останні політичні події в Росії - майбутня рокіровка в тандемі і відставка Кудріна - не вплинули на рейтинг Росії BBB зі стабільним прогнозом, повідомляє Reuters.

У той же час агентство вказало, що без Кудріна управління держфінансами може бути менш жорстким:

"Зусилля, спрямовані на консолідацію сектора суспільних фінансів, що послідували за експансіоністською бюджетною політикою, що проводилася під час кризи, можуть бути менш ефективними після відставки Кудріна. Це тим більше важливо, враховуючи залежність економіки та суспільних фінансів від цін на сировинні товари в цілому і нафту зокрема".

Реклама:

У ранзі віце-прем'єра Кудрін, який прийняв Мінфін на уламках зруйнованої кризою 1998 року економіки, курирував економічну політику і вважається ідеологом жорсткої бюджетної політики та накопичення нафтових надприбутків в спеціальних фондах, які дозволили Росії пережити кризу 2008 року.

Кудрін неодноразово критикував передвиборне збільшення держвидатків, а в минулу неділю на брифінгу у Вашингтоні в черговий раз попередив про ризики, які несе 20-трильйонна програма переозброєння армії і дефіцитна пенсійна система, додавши, що не збирається працювати в уряді, якщо Володимир Путін, ставши президентом , призначить прем'єром Дмитра Медведєва.

Між тим, S&P повідомило, що не чекає в результаті останніх подій "зміни економічної або фіскальної політики, оскільки російський державний капіталізм і тісні зв'язки між політикою і бізнесом, цілком ймовірно, збережуться".   

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!