ДІУ хоче надрукувати облігацій під держгарантії на мільярд

Вівторок, 27 вересня 2011, 13:40

Державна іпотечна установа планує в 2012 році випустити корпоративні облігації під державні гарантії на 1 мільярд гривень.

Про це повідомив голова правління ДІУ Віктор Миргородський, повідомляє УНІАН.

"Цього року у нас запланована бюджетом держгарантія під випуск наших облігацій на 1 мільярд гривень. 2012 року ми плануємо випустити такий самий обсяг корпоративних облігацій під держгарантії - ще на 1 мільярд гривень", - сказав він.

Крім того, за його словами, ДІУ зберігає раніше озвучені плани до кінця 2011 року випустити іпотечні облігації на 200 мільйонів гривень і повідомило про плани в 2012 році випустити іпотечні облігації на 500 мільйонів гривень.

Реклама:

Голова правління установи зазначив, що ДІУ готове здійснити випуск облігацій, запланований на цей рік, проте "є певні технічні моменти, пов`язані зі змінами законодавства". "Думаю, що це буде десь за місяць-два", - сказав він.

Миргородський також повідомив, що ДІУ планує в 2011 році спрямувати 1,1 мільярда гривень на викуп іпотечних кредитів, а в 2012 році - 2,8 мільярда гривень.

"Ми ставимо амбітні плани до 2015 року - обсяг викуплених кредитів на близько 7 мільярдів гривень для видачі кредитів десь 20-25 тисяч сім`ям", - сказав він.

За словами Миргородського, у ДІУ 107 банків-партнерів і установа активно працює з 27 з них.

Державна іпотечна установа в Україні створена постановою Кабінету міністрів 8 жовтня 2004 року. Засновником ДІУ виступила держава в особі Кабміну.

Основною метою діяльності ДІУ є рефінансування іпотечних кредитів за рахунок коштів, одержаних від розміщення своїх облігацій.

Папери розміщуються шляхом відкритого продажу на території України серед інвесторів - юридичних і фізичних осіб, резидентів і нерезидентів.

Облігації ДІУ розміщує самостійно. За паперами надається 100% державна гарантія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: