"Газпром" каже, що консорціум Азарова для нього не приорітетний

Вівторок, 27 вересня 2011, 12:50

"Газпром" відкритий до пошуку компромісів, але до остаточного досягнення та оформлення домовленостей з Україною діє довгостроковий контракт на період до 2019 року.

Про це заявив журналістам глава "Газпрому" Олексій Міллер, передає "Інтерфакс".

Раніше у вівторок прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що вже з нового року країна почне отримувати імпортний газ з Росії за новою ціною; зміниться і ціна транзиту газу в Європу.

Зі свого боку відповідаючи на питання журналістів про переговори з Україною, голова правління "Газпрому" Олексій Міллер підкреслив: "Контрольний пакет акцій "Газпрому" належить державі, і ми реалізуємо всі міжурядові домовленості, але вони повинні бути доведені до логічного завершення і належним чином оформлені".

Реклама:

"В даний час між "Газпромом" і "Нафтогазом" діють контракти на транзит і на постачання газу до 2019 року, ми працюємо чітко за цими контрактами, і ніяких інших документів або угод на сьогодні немає", - зауважив глава "Газпрому".

"Газпром" відкритий до діалогу та пошуку компромісів. Ми чекаємо делегацію України для проведення переговорів на цьому тижні ", - повідомив Міллер.

На питання про створення консорціуму з управління ГТС України, Олексій Міллер заявив, що "ця ідея не належить до числа пріоритетних".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!