"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німеччина та Греція зберуться і подумають над боргами

Вівторок, 27 вересня 2011, 12:41

Прем'єр-міністр Греції Йоргос Папандреу має зустрітися в Берліні з німецьким канцлером Анґелою Меркель, щоб обговорити подальші дії з подолання боргової кризи у єврозоні.

Керівники Греції і Німеччини обговорять подальшу долю грецької економіки та програму реформ, запропонованих Афінами, повідомляє "Радіо свобода".

Виступаючи перед німецькими промисловцями, Папандреу заявив, що його країна має "великий потенціал" і закликав їх інвестувати у грецьку економіку.

Він також підтримав ідею тіснішої фіскальної інтеграції у єврозоні.

Реклама:

"Єврозона має зробити сміливіші кроки у напрямку фіскальної інтеграції для того, щоб стабілізувати монетарний союз. Ми маємо не допустити успіху тих, хто робить ставки проти євро. Ми маємо підтримати наші інституції, щоб вони могли витримати фінансовий шок, бо це є нагальною необхідністю для довготермінової безпеки Європи", - заявив Папандреу.

Зустріч у Берліні відбувається напередодні важливого голосування в німецькому парламенті, який має проголосувати за розширення фонду фінансової підтримки в єврозоні, що має допомогти заборгованим урядам та банкам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!