Колесніков підняв вартість обладнання для аеропорту на 200 мільйонів

Вівторок, 27 вересня 2011, 12:35

КП "Харківський міський центр нерухомості" 21 вересня уклало угоду з ТОВ "Дахмонтажрембуд" на постачання імпортного обладнання для міжнародного аеропорту "Харків" на суму 210,46 мільйона гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

В перелік ввійшло світлосигнальне обладнання виробника IDMAN Airfield Ligthing OY, два комплекти радіотехнічного обладнання системи СП-200 виробництва ЗАТ "НИИИТ-РТС"  Росія, метеорологічне обладнання виробництва ЗАТ "ІРАМ" Росія та щогли освітлення фірми ABACUS - Англія та прожекторів THORN - Австрія.

Закупівля проведена по неконкурентній процедурі "у одного учасника", яку погодило Нацагенство з питань "Євро-2012".

Реклама:

Саме це обладнання в травні вже було придбано у того ж постачальника по ціні 108,57 мільйона гривень.

Тоді ТОВ "Дахмонтажрембуд" було обрано постачальником з огляду на рекомендацію експлуатанта аеропорту - ТОВ "Нью Системс" Олександра Ярославського.

В обґрунтуванні останньої закупівлі пояснюється, що в зв'язку з коригуванням проекту реконструкції виникла потреба "здійснити закупівлю за тим же предметом закупівлі".

"Коригування проекту в значній мірі змінило об'єми та вартісні показники предмету закупівлі договору №3 від 25 травня 2011 року", - йдеться в обґрунтуванні.

Інших подробиць щодо причин подорожчання вже придбаного обладнання не повідомляється.

В обґрунтуванні є посилання на протокол наради під головуванням прем'єр-міністра Миколи Азарова 21 лютого 2011 року та три листи "Укрєвроінфрапроекту" - Нацагенства з питань підготовки до Євро-2012, яке знаходиться в віданні віце-прем'єра Бориса Колеснікова, датовані березнем 2011 року.

Всі ці документи, на підставі яких коригується вартість закупівлі обладнання, вийшли раніше, ніж була укладена перша угода на його придбання 25 травня 2011 року.

Збільшення кошторисної вартості реконструкції харківського аеропорту було зафіксовано в постанові Кабінету міністрів № 854 від 10 серпня 2011 року, згідно з якою загальний кошторис реконструкції склав 1,43 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!