IT-компанії хочуть від вишів освічених кадрів

Вівторок, 27 вересня 2011, 11:36

Кабмін може 28 вересня 2011 року підписати розпорядження, яким встановлюється план заходів щодо визначення пріоритетних напрямів у розвитку освіти в сфері IT до 2013 року.

Про це повідомили в Європейській Бізнес Асоціації (ЄБА), передає Лігабізнесінформ.

Документ вже був завізований низкою відомств, зокрема - віце-прем'єр-міністром, міністром соцполітики Сергієм Тігіпком та міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником.

Серед іншого, документом, у разі його прийняття, буде встановлена можливість для IT-компаній брати участь у формуванні держзамовлення до вищих навчальних закладів, що буде закріплено в законодавчих змінах.

Реклама:

Для визначення потреб галузі в кадрах буде створена міжвідомча координаційна рада із залученням органів влади, IT-асоціацій і вишів; буде розроблена система оцінки рівня готовності випускників вузів професійним потребам галузі та модернізовано класифікатор професій, що стосуються IT.

Представники IT-галузі неодноразово висловлювалися з приводу невідповідності рівня молодих фахівців професійним вимогам.

Так, за даними асоціації IT Ukraine, на сьогоднішній день лише 10-15% випускників IT-спеціальностей володіють навичками, які дають їм можливість знайти роботу в індустрії розробки програмного забезпечення, передає видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!