Будівельникам надаватимуть земельні ділянки за етап

Понеділок, 26 вересня 2011, 19:06

Двоетапну процедуру з відведення земельних ділянок можуть замінити на одноетапну.

Про це повідомляє прес-служба Деркомпідприємництва, посилаючись на результати наради у Кабміні. 

"Держкомземом був розроблений законопроект, який скорочує процедуру відведення земельних ділянок до 60 днів. Але це скорочення відбулося штучно, за рахунок скорочення терміну розгляду документів. Сама процедура при цьому не спростилася", - зауважила голова ліквідаційної комісії Держкомпідприємництва Галина Яцишина.

За її словами цей документ уже був поданий до Верховної ради.

Реклама:

"Ми ініціювали проведення кількох нарад та подали пропозиції вирішення цієї проблеми. Учасники будівельного ринку запропонували новий законопроект, який не скорочує терміни автоматично, а повністю змінює структуру відведення земельних ділянок", - пояснила Яцишина.

В повідомленні зазначається, що головна теза законопроекту - це заміна двоетапної процедури з відведення земельних ділянок на одноетапну.

Зараз потрібно отримувати дозвіл на збір погоджень щодо місця розташування об'єкта - перший етап, і затверджувати документацію - другий етап. Тільки після цього можна безпосередньо отримувати ділянку, наголошують у відомстві.

Згідно із законопроектом, перший етап буде скасовано. Натомість  містобудівної документації, яка включає проект зонування території, буде достатньо для отримання ділянки, йдеться у повідомленні.

Збір попередніх погоджень для розташування об'єкту на підставі містобудівної документації, на думку урядового уповноваженого з питань дерегуляції Михайла Бродського, повинен здійснюватися за розпорядженням міського голови.

"Були пропозиції, що рішення має приймати виконком міської ради. Проте, виконком - це колегіальний орган, який не несе відповідальності. Натомість міський голова нестиме персональну відповідальність за власний підпис в разі порушення законодавства", - зазначив Бродський.

Новий законопроект, розроблений Конфедерацією будівельників України, найближчим часом буде розміщено на сайті Держкомпідприємництва для обговорення та внесення пропозицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: