НБУ дає можливість населенню поскаржитися на проблеми з обміном валюти

Понеділок, 26 вересня 2011, 18:32

Національний банк пропонує громадянам повідомляти про труднощі з обміном валют.

Про це повідомила директор департаменту контролю, методології та ліцензування валютних операцій Національного банку Надія Пасенова, передає "Дело".

За її словами, для повідомлень про проблемні питання при здійсненні готівкових валютно-обмінних операцій діють постійні телефони довіри Нацбанку.

"Клієнти банків можуть повідомляти Національному банку про необгрунтовані вимоги фінустанов при здійсненні валютно-обмінних операцій, про відмови провести обмін валюти, а також отримати інші роз'яснення з потрібних питань", - зазначила Пасенова.

Реклама:

Вона підкреслила, що якщо в результаті перевірки підтверджується зловживання з боку банків, у тому числі їх пунктів обміну іноземної валюти, регулятором будуть застосовані санкції до порушників відповідно до чинного законодавства.

За інформацією представника Нацбанку, станом на понеділок, 26 вересня, скарг та звернень громадян до Національного банку з приводу зміни правил обміну готівкової валюти немає.

Як уточнила Пасенова, дзвонити можна за телефонами довіри територіальних управлінь НБУ, зазначених на сайті регулятора.

Як повідомлялося, 23 вересня набула чинності постанова Національного банку, що зобов'язала банки фіксувати прізвище, ім'я, по батькові особи, що здійснює валютообмінну операцію, у довідках і квитанціях.

Даною постановою Нацбанк також збільшила ліміт продажу наявної інвалюти в одні рук з 80 тисяч гривень до 150 тисяч гривень (в еквіваленті) на день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!