"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров вже виконує накази Януковича за підсумками візиту в Росію

Понеділок, 26 вересня 2011, 14:45

Уряд приступив до виконання доручення президента Віктора Януковича за підсумками його візиту в Росію 24 вересня.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко.

"Уряд приступив до виконання доручень президента за підсумками його візиту в Росію", - сказав Лук 'яненко.

За його словами, Кабінет міністрів в найближчі 2-3 тижні "проведе відповідну роботу" на основі домовленостей, досягнутих у Завидово 24 вересня.

Реклама:

Як повідомлялося, в підмосковній резиденції Завидово 24 вересня відбулися переговори президентів Росії та Україні - Віктора Януковича і Дмитра Медведєва - з врегулювання газової проблеми і щодо перспектив вступу України до Митного Союзу.

Пізніше до президентів приєднався прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.

За інформацією прес-служби президента України, сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва між Україною та Росією, зокрема питання у сфері транзиту і постачань газу в Україну.

Янукович заявив: "У ході переговорів досягнуто суттєвого прогресу, що дає підстави сподіватися на досягнення найближчим часом конкретних результатів в інтересах обох країн".

Також під час зустрічі прийнято рішення про проведення в жовтні в Україні чергового засідання міждержавної українсько-російської комісії.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко і голова правління "Газпрому" Олексій Міллер 25 вересня обговорили реалізацію домовленостей між президентами України і РФ Віктором Януковичем та Дмитром Медведєвим у сфері закупівель і транзиту російського природного газу.

Глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив журналістам, що прогрес у переговорах з Україною по газу є, але говорити про конкретні цифри рано.

Міллер також заявив, що сторони домовилися про те, що чергова робоча зустріч з українською стороною відбудеться до кінця цього тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!