Золото дешевшає третій тиждень поспіль через побоювання кризи ліквідності

Понеділок, 26 вересня 2011, 13:26

Ціни на золото під час торгів 26 вересня 2011 року впали на 6,4% - до 1552 доларів за унцію.

Як пише The Financial Times , за останні чотири сесії золото подешевшало на 13,8%, а за три тижні, з часу встановлення історичного максимуму в 1920 доларів за унцію, - на 19%, пише видання "Дело".

Bloomberg називає падіння золота протягом двох останніх сесій рекордним з 1983 року.

Ціни на срібло в останні дні впали ще значніше: 26 вересня 2011 року срібло подешевшало на 13% - до 26,95 доларів за унцію, а за чотири торгові сесії - на 32%.

Цей метал широко використовується не тільки як засіб для вкладення коштів, але і в промисловості. Через це ціни на срібло реагують не тільки на рухи на ринку, але і на темпи зростання у глобальній промисловості.

Зазвичай інвестори скуповують дорогоцінні метали на тлі нестабільності в світовій економіці, намагаючись врятувати свої кошти від можливого знецінення.

Реклама:

Через це ціни на золото ростуть уже більше десятиліття поспіль, раз по раз оновлюючи історичні максимуми, пише видання.

Інвестори, як зазначає The Financial Times продають дорогоцінний метал, побоюючись дефіциту ліквідності, який може виникнути на ринку через можливе повторення кризи 2008 року.

Bloomberg, в свою чергу, пише, що падіння попиту на золото може бути пов'язано з тим, що трейдери намагаються за допомогою продажу дорогоцінного металу покрити збитки, пов'язані з втратами на інших ринках.

Протягом минулого тижня фондові індекси у всьому світі значно впали, а глобальний MSCI All Country World увійшов у "ведмежу" фазу.

Як повідомлялося , на початку вересня 2011 року вартість золота перевищила 1920 доларів за тройську унцію, встановивши тим самим черговий історичний рекорд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: