"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" побачив прогрес з Україною, проте про цифри говорити не поспішає

Понеділок, 26 вересня 2011, 11:48

Прогрес у переговорах з Україною щодо газу є, але говорити про конкретні цифри рано.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер журналістам, коментуючи підсумки раунду переговорів з Україною щодо газу, передає "Інтерфакс".

"Так, прогрес є, але говорити про якісь конкретні цифри і параметри сьогодні рано. Швидше доречно говорити про загальне бачення підходів до розгляду і вирішення питань газового співробітництва", - сказав він.

Міллер також заявив, що сторони домовилися про те, що чергова робоча зустріч з українською стороною відбудеться до кінця цього тижня.

Реклама:

У минулі вихідні глави двох країн Дмитро Медведєв Віктор Янукович за участю прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна, за словами прес-секретаря президента РФ Наталії Тімакової, "досягли певних домовленостей".

У розвиток цих домовленостей Міллер і голова Міненерго України Юрій Бойко обговорили поточну ситуацію.

"За її підсумками глава "Газпрому" доповів президентові РФ, що в обговорюваних питаннях ставки транзиту газу досягнутий істотний прогрес, що дозволяє розраховувати на укладення відповідних домовленостей в інтересах обох сторін", - сказала Тімакова.

У свою чергу, в прес-службі українського президента повідомили, що прийнято рішення про проведення в жовтні в Україну чергового засідання міждержавної українсько-російської комісії.

Москва і Київ готують ще одну російсько-українську зустріч на вищому рівні.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявляв, що чергова зустріч двох президентів відбудеться в Донецьку цієї осені за участю всіх глав прикордонних регіонів і регіонів, які тісно співпрацюють між собою.

Україна заявляє про необхідність переглянути газові контракти, підписані в 2009 році екс-главою уряду країни Юлією Тимошенко після чергового транзитного кризи.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!