Втеча капіталів з Росії перевищила прогнози

Понеділок, 26 вересня 2011, 11:10

Відтік капіталу з Росії за підсумками 2011 року може бути вище прогнозованого центробанком показника в 35 мільярдів доларів у випадку, якщо ситуація в економіці погіршиться.

Про це повідомив віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, тут ЦБ РФ більш-менш реально планує. Якщо буде більш кризова ситуація, то може бути більше" - сказав він.

За словами міністра, серед причин відтоку капіталу з Росії на першому місці високі ціни на нафту. "У нас ринок ті доходи, що отримують нафтові компанії, не дозволяє нормально і надійно розмістити, тому вони розміщуються, у тому числі, в міжнародні резерви", - сказав він.

Реклама:

Друга за величиною причина пов'язана зі зниженням сальдо поточного рахунку платіжного балансу.

"Це завжди призводить до очікуванням якоїсь девальвації і в очікуванні девальвації такі процеси відбуваються, наприклад, зараз теж цей відтік провокується очікуванням додаткового деякого зниження рубля", - вважає Кудрін.

"На третє місце я б поставив загальні, політичні, в тому числі, ризики, які існують поки проходять вибори, визначається нова політика", - зазначив він.

Центробанк Росії в 2011 році прогнозує відтік капіталу з РФ на рівні до 35 мільярдів доларів. У наступні роки прогнозується стійкий приріст припливу капіталу на рівні 10-15 мільярдів доларів на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!