"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Юра Єнакіївський поглинув чверть "Азовмаша"

Понеділок, 26 вересня 2011, 09:55

Депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко, відомий як Юра Єнакіївський, придбав 25% акцій найбільшого виробника вантажних вагонів "Азовмаш".

За інформацією газети "Комерсант-Україна", він викупив частку в президента компанії Олександра Савчука.

Про те, що Іванющенко й члени його родини стали акціонерами "Азовмаша", Савчук заявив минулої середи, але подробиці угоди й поточну структуру акціонерного капіталу компанії він уточнити відмовився.

Угода передбачає продаж 25% акцій із 50%-1, які належали Олександру Савчуку. Ще 50%+1 акція як і раніше володіє держава, стверджує джерело газети на підприємстві.

"Менеджмент компанії при цьому залишився колишній. Ніяких значних кадрових змін після входження в компанію нового акціонера не відбулося", - стверджує співрозмовник видання.

Угода була укладена ще на початку 2011 року, але про неї не повідомлялося, каже Савчук.

"Це дуже надійний інвестор, у нас із ним однакові погляди на розвиток", - зазначив він.

У лютому цього року відбулася реструктуризації бізнесу "Азовмаша". Підприємства, які входили до його складу, були консолідовані в холдингову компанію - кіпрську Wessanen Trading Limited.

Останній були передані акції, які в підприємствах "Азовмаша" належали "Українській промислово-транспортній компанії" - УПТК, володіла, зокрема, 50%-1 акція ВАТ "Азовмаш", у якім інші належать державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!