"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура оскаржує тендер Тимошенко на 120 мільйонів

Понеділок, 26 вересня 2011, 09:40

Генеральна прокуратура вимагає скасувати результати тендеру, який було проведено в січні 2009 року Міністерством охорони здоров'я.

До Господарського суду Києва надійшов позов заступника генпрокурора, в якому той вимагає визнати недійсним рішення тендерного комітету МОЗ про визнання компанії "Інтерфарм" переможцем тендеру на поставку вакцини "Пентаксим" кількості 512 тисяч  доз, пише "Дело".

Також Генпрокуратура вимагає скасувати укладений згодом договір між міністерством, постачальником і держпідприємством "Укрвакцина" на поставку препарату.

Одночасно правоохоронний орган попросив суд стягнути з приватної компанії в дохід держави 123,5 мільйона гривень, які були перераховані фірмі за медикаменти.

Реклама:

Приводом для такої вимоги стало розслідування кримінальної справи, яку слідчі Генпрокуратури порушили відносно службових осіб "Інтерфарма", МОЗ та гендиректора "Укрвакцини" рік тому.

За даними прокуратури, в ході операції була завищена ціна поставленої партії вакцин в на 63 мільйони гривень.

Суд задовольнив вимогу частково. Кошти "Інтерфарма" у розмірі 123 мільйони гривень  не стягували - на них було накладено арешт з метою забезпечення позову.

Як раніше повідомлялося, Головне слідче управлінням МВС завершило досудове слідство у кримінальній справі стосовно високопоставлених чиновників Міністерства охорони здоров'я України та керівників комерційних структур.

Встановлено, що вони шляхом завищення вартості вакцини "Пентаксим" заволоділи бюджетними коштами в особливо великих розмірах на суму понад 63,5 мільйона гривень.

Обвинуваченим, крім розкрадання, також інкримінується зловживання службовим становищем, контрабанда, легалізація грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, і службову фальсифікацію.

Відносно трьох обвинувачених застосовано запобіжний захід - взяття під варту. У ході досудового слідства забезпечено відшкодування збитків на суму понад 44 мільйони  гривень.

Зараз розпочато ознайомлення обвинувачених з матеріалами кримінальної справи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: