Росія наблизилася до СОТ - ЗМІ

Неділя, 25 вересня 2011, 15:05

Росія 23 вересня 2011 року ще на крок наблизилася до вступу до Світової організації торгівлі (СОТ), досягнувши рамкової угоди з Євросоюзом.

Про це повідомляє агентство Рейтерс із посиланням на власні джерела.

У результаті переговорів у Женеві було складено проект угоди, що стосується законів, які регулюють інвестиції у автомобільний сектор Росії.

Представники ЄС представлять цю пропозицію 27 державам блоку, що мають схвалити вступ Росії.

Реклама:

Торгові представники ЄС не стали коментувати переговори, а міністр економіки Росії Ельвіра Набіулліна не підтвердила інформації, що угода з ЄС затверджена.

"Переговори ще тривають. Домовленість є тільки тоді, коли вона остаточна", - сказала чиновниця.

Російська економіка - найбільша за межами СОТ. Приєднання до торгового органу, як очікується, може збільшити ВВП країни на 11% у довгостроковій перспективі, повідомляє агентство.

ЄС неофіційно схвалила вступ Росії до СОТ в грудні 2010 року. Але в тому ж місяці Росія оголосила про нові закони, розроблених для підтримки зайнятості в автомобільному секторі, а також про обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції.

Це зміцнило опозицію в ЄС і угода була відкладена.

Очікується, що переговори в Женеві продовжаться у вихідні, а потім міністри торгівлі ЄС обговорять це питання на засіданні в Брюсселі 26 вересня 2011 року, повідомили торгові дипломати з ЄС.

Перешкодою на шляху Москви до СОТ після схвалення Євросоюзом залишиться Грузія.

Раніше Тбілісі погрожував заблокувати вступ Росії до СОТ, домагаючись права митного контролю на кордонах Південної Осетії і Абхазії, що проголосили незалежність в 2008 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!