"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Греції дадуть 110 мільярдів євро, але з кризи вона вийде через 10 років

Неділя, 25 вересня 2011, 12:28

G-20 сподіваються об'єднати зусилля індустріально розвинених країн та партнерів з країн, що розвиваються, задля недопущення розростання нової хвилі економічної та фінансової кризи.

"Ми зобов'язуємося вжити усіх заходів задля підтримання стабільності банківської системи та фінансових ринків", - йдеться у заяві за підсумками зустрічі міністрів фінансів та голів Центробанків, що відбулася у межах засідань МВФ та Всесвітнього банку у Вашингтоні, передає "DeutcheWelle-Україна"

"Зрозуміло, у центрі зустрічі постало питання втрати впевненості на ринках через європейські борги", - зазначив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, додавши, що усі учасники, втім, привітали заходи, які вживають для стабілізації становища у зоні євро.

Шойбле запевнив учасників в тому, що всі домовленості щодо створення стабілізаційного фонду у зоні євро будуть ратифіковані та запроваджені на національних рівнях до середини жовтня. Другий допоміжний транш Греції становитиме 110 мільярдів євро й включатиме також кошти з приватного сектору. Його буде виділено під гарантії облігацій грецького уряду.

Тим не менше, за оцінками міністра фінансів ФРН, Греції знадобиться щонайменше 10 років задля подолання наслідків економічної скрути, в якій перебуває ця країна.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: