Мінфін написав бюджет, що не піддається законам арифметики

Неділя, 25 вересня 2011, 12:00

В урядовому проекті держбюджету-2012 багато розбіжностей у цифрах. У основному тексті законопроекту, додатках, таблицях, пояснювальних записках цифри, що відрізняються від показників законопроекту на мільярди гривень.

Про це заявив екс-керівник Міністерства фінансів Ігор Уманський, пише "Дзеркало тижня - Україна".

Уманський нагадав, що незабаром після подачі документа навіть лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив про нестиковки в проекті на 4-5 мільярдів гривень.

"На жаль, їх там набагато більше", - констатував екс-міністр фінансів.

Реклама:

"Наприклад, у пояснювальній записці доходи бюджету вказуються в сумі 334 мільярди гривень, а в самому тексті законопроекту - 337,5 мільярда. Або трансферти Пенсійному фонду в поясненнях - 48,3 мільярда, а в тексті й таблицях - 44,5 мільярда" - повідомив він.

"Зовсім незрозуміла ситуація з цілковитою невідповідністю цифр щодо держборгу та його фінансування - там повний безлад. Наприклад, у додатках до проекту бюджету є структура держборгу і за всіма роками розписано обсяги погашень і суми обслуговування. Тож ці цифри взагалі не збігаються із закладеними безпосередньо в проект закону про держбюджет".

Уманський зазначив, що відповідно до додатків погашення в 2012 році становитимуть 38 мільярдів гривень., то в тексті законопроекту закладено майже 60 мільярдів; на обслуговування держборгу в додатках фігурують 15,3 мільярда гривень, а в законопроекті - 30 мільярдів гривень

"Схоже, що Мінфін за старою "доброю" звичкою заклав "запас міцності" для торгівлі з депутатами - близько 5-7 мільярдів гривень., завищивши видатки за статтею "обслуговування держборгу", - вважає він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!