"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Януковича просять залишити українцям по 300 гривень

Неділя, 25 вересня 2011, 11:26

Народний депутат Кирило Куликов просить президента ветувати ухвалений парламентом закон, яким запроваджуються паспорти з біометричними даними.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Куликова, відповідний лист направлений ним на адресу Віктора Януковича.

На думку депутата, "цей закон є відвертим проявом корупції".

"Цей закон не скасовує існуючі на сьогоднішній день корупційні схеми у сфері виготовлення бланків документів, завдяки яким посередники заробляють сотні мільйонів на пересічних громадянах, а навпаки, розширює поле для їх діяльності", - наголошує Куликов.

Реклама:

За його словами, під гаслами виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України було пролобійовано інтереси комерційної структури, що здійснює виготовлення бланків документів із голографічними захисними елементами.

"Контрольно-ревізійне управління за результатами перевірок відзначило, що внаслідок участі посередників при виготовленні бланків втрачається контроль держави за їхньою кількістю та обігом, тобто утворений так званий "тіньовий ринок". А це пряма загроза національній безпеці України", - наголошує депутат.

Він звертає увагу на те, що законом врегульовуються також відносини у сфері оформлення та видачі документів, що посвідчують певні права особи та її спеціальний статус (соціальне посвідчення, посвідчення водія, пенсіонера, "посвідчення особи з інвалідністю"), які не мають жодного відношення до взятих Україною міжнародних зобов'язань.

Як повідомлялося, 23 вересня 2011 року Верховна рада ухвалила в цілому закон "Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України".

Того ж дня в Міністерстві юстиції зазначили, що ухвалений закон порушує основні конституційні засади розвитку держави.

Як повідомлялося, біометричні паспорти коштуватимуть кожному українцю 300-350 гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!