Єврозона обвалила українські єврооблігації

П'ятниця, 23 вересня 2011, 19:40

Українські єврооблігації впали під тиском зовнішнього негативу.

Про це повідомив віце-президент управління глобальних ринків інвесткомпанії "Трійка Діалог" Олександр Овчинников, передає "Інтерфакс-Україна" .

У результаті середньострокові суверенні папери до вечора 23 вересня 2011 року втратили близько 2,5 відсоткових пунктів (в.п.), а довгострокові - 4-5,5 в.п., п'ятирічні кредитно-дефолтні свопи виросли до 800-950 базисних пунктів.

Незначна активність також спостерігалася по квазісуверенних єврооблігаціями "Нафтогазу Україна" -14, ціни яких просіли на 3,875 в.п. - до 94-99% номіналу, після чого інвестори прибрали всі заявки на купівлю.

Реклама:

Як зазначила фахівець відділу міжнародних продажів боргових цінних паперів інвесткомпанії "Драгон Капітал" Ольга Сливінська, судячи з обсягів торгів українськими борговими паперами, можна сказати, що на ринку "зараз суцільне затишшя"

"Інвестори вже не готові продавати за такими низькими рівнями, але ще й не готові купувати. Всі чекають досягнення дна, щоб починати підбирати особливо привабливі папери", - сказала вона.

У той же час про розворот ринку можна буде говорити тільки після стабілізації ситуації в світі та рішення грецького питання, додала Сливінська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: