Іномарки, мита та енергетика заважають Україні вільно торгувати

П'ятниця, 23 вересня 2011, 17:56

Переговори між Україною та Євросоюзом щодо укладення угоди про зону вільної торгівлі близькі до завершення.

Про це заявив глава української делегації зі створення зони вільної торгівлі Валерій П'ятницький у Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Було зроблено все для того, включно із зустріччю першого віце-прем'єра Андрія Клюєва з європейським комісаром з питань торгівлі Карлом де Гухтом, щоб вирішити всі концептуальні питання, плюс вирішити більшість технічних питань", - сказав він. 

Чиновник додав, що зараз до підписання документів ведеться відлік на дні.

Реклама:

"Протягом наступних двох тижнів ми, практично, підійдемо до оформлення цих питань на папері, і на цьому буде поставлена крапка. У грудні буде саміт "Україна-ЄС", і щоб під час саміту було заявлено, що все завершено, і європейській стороні, і нам потрібно кілька тижнів, щоб все завершити. Для цієї роботи потрібен час до середини жовтня", - сказав глава переговорної делегації. 

П'ятницький уточнив, що вже закриті питання тарифів, захисту прав інтелектуальної власності та географічних назв, питання санітарного та фітосанітарного регулювання, конкуренції, тарифні квоти для сільськогосподарської продукції. 

"Ці питання досить довго були каменем спотикання. Зараз вони вирішені не тільки концептуально, а й технічно. Узгоджено практично всі деталі, і зараз ми подивимося на текст з точки зору того, щоб не були пропущені коми і не було граматичних помилок", - пояснив він суть роботи, що залишилася.

Ще не вирішеними питаннями Пятницький назвав імпорт автомобілів, експортні мита, енергетичне співробітництво, і питання послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!