Депутати не закрили бланкову годівницю

П'ятниця, 23 вересня 2011, 14:32

Депутати відмовились відмінити платні виписки з держреєстру.

За відповідний проект проголосував лише  61 депутат.

Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи - підприємця" було скасовано свідоцтво про державну реєстрацію та замість нього запропоновано використовувати виписку або витяг з Єдиного державного реєстру.

"Проте, як показала практика застосування вказаних норм, податкові органи та органи Пенсійного фонду України вимагають від платників податків та платників єдиного соціального внеску оригінал виписки або витягу з Реєстру для підтвердження статусу суб'єкта господарювання", - йшлося в пояснювальній записці до проекту.

Крім того, відомості із реєстру також надаються у формі довідки про наявність або відсутність в Єдиному державному реєстрі інформації, яка запитується.

Отримання інформації із Реєстру у формі виписки, витягу та довідки є платним. Так, вартість витягу становить 51 грн. та 3,40 грн. за кожний аркуш, вартість виписки становить 17 грн., вартість довідки становить 17 грн. та 3,40 грн. за кожний аркуш.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!