"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саакашвілі звинуватив Кремль в енергошантажі Києва

П'ятниця, 23 вересня 2011, 11:30

Президент Грузії Михайло Саакашвілі під час свого виступу з трибуни Генеральної асамблеї ООН у четвер розкритикував зовнішню політику Росії, звинувативши Москву в енергетичному шантажі своїх сусідів та організації терактів.

Як передає Газета.Ru, зокрема, крім звинувачень в "окупації грузинської території", Саакашвілі заявив, що Росія "замість діалогу безпосередньо організовує і контролює теракти і атаки, що здійснюються різними міжнародними гравцями", передає УНІАН.

"Холодна війна закінчилася, але ембарго, шантажі і жорстокий диктат все ще використовуються проти України, Молдови та Білорусі", - цитує президента Грузії "РИА Новости".

Саакашвілі також пообіцяв новим режимам, які виникли на Близькому Сході в результаті народних революцій, поділитися досвідом "революції троянд".

Реклама:

Президент Грузії попередив, що перед новими урядами в Тунісі, Єгипті та Лівії "незабаром постануть нові проблеми", і успіх революцій у цих країнах залежатиме від того, як швидко вони почнуть проводити необхідні реформи.

Саакашвілі говорив англійською швидко, без пауз, не заглядаючи в жодні папери.   

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: