Янукович виконає "кадрову" волю Джарти?

П'ятниця, 23 вересня 2011, 10:51

Наступного тижня президент Віктор Янукович відправиться у Крим, щоб особисто представити кандидатуру нового прем'єр-міністра автономії.

Про це повідомив "Независимой газете" високопоставлений кримський чиновник.

Він зазначив, що в Києві рішення уже прийняте: наступником покійного Василя Джарти стане його колишній перший заступник Павло Бурлаков.

"Про це, дізнавшись про свою невиліковну хворобу, просив главу держави сам Джарти. Адже призначення Бурлакова дозволить зберегти наявну команду, сформовану з земляків Януковича", - пояснило джерело.

Офіційно про режим роботи президента на наступний тиждень поки нічого не відомо.

Джерела в оточенні Януковича ухильно зазначають, що багато що залежатиме від того, як закінчаться заплановані на суботу переговори з Дмитром Медведєвим і Володимиром Путіним у Москві.

"Якщо буде знайдено шлях до компромісу в газових проблемах, можливо, доведеться активізувати переговорний процес у цьому напрямку", - сказало виданню одне з них.

Голова Верховної ради Криму Володимир Константинов днями підтвердив, що дискусії щодо кандидатури нового прем'єра близькі до завершення: "Призначення буде найближчим часом - через тиждень-два.

Сам Константинов раніше розглядався як кандидат на цю посаду, але тепер заявив, що в ході нещодавньої зустрічі з президентом це питання не обговорювалося.

У Криму зазначають, що центральній владі важливо, щоб гостей запланованого на початок жовтня II Чорноморського економічного форуму приймав офіційний керівник півострова.

Політолог Костянтин Бондаренко каже, що Павло Бурлаков може зберегти наявну систему, що дозволить уникнути нестабільності в Криму, однак він, як і покійний Джарти, "має непрості відносини з місцевими елітами".

Один із київських політиків у неофіційній бесіді припустив, що призначення Бурлакова - це тимчасове рішення.

"Буде, умовно кажучи, перехідний період. Якщо зараз Україна і Росія домовляться щодо газу, то від Бурлакова вимагатимуть розбудовувати співпрацю з російськими інвесторами. Якщо ж не домовляться і ситуація скотиться до кризового сценарію, то тут доведеться згадати, що в Криму у нас тимчасово дислокується Чорноморський флот РФ, базування якого, як відомо, пов'язане з темою газу харківськими угодами", - сказав політик.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!