"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ зобов'язав авіакомпанії Коломойського знизити ціни

П'ятниця, 23 вересня 2011, 09:26

Антимонопольний комітет зобов'язав ВАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа" і ЗАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт" привести тарифи на послуги з перевезення пасажирів на регулярних внутрішніх рейсах до рівня, який би існував за умов значної конкуренції на відповідному ринку.

Про це повідомляє прес-служба комітету, передає "Інтерфакс-Україна".

"Так, в період льотної навігації ІATA "Зима 2010-2011" ВАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа" було єдиним авіаперевізником за маршрутами "Київ - Дніпропетровськ - Київ", "Київ - Івано-Франківськ - Київ", "Київ - Луганськ - Київ", "Київ - Львів - Київ",  "Київ - Одеса - Київ", "Київ - Севастополь - Київ", "Київ - Ужгород - Київ", "Київ - Харків - Київ" і "Київ - Чернівці - Київ".

"Ціни на авіаквитки зазначених маршрутів в 1,3-1,7 рази вище, ніж тарифи на авіаперевезення пасажирів за маршрутом "Київ-Сімферополь-Київ", на якому в зазначений період працювали чотири авіакомпанії, тобто на якому існувала конкуренція", - говориться в повідомленні.

Реклама:

За даними прес-служби, виявлено, що вартість перевезень ЗАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт" за маршрутом "Київ - Донецьк - Київ" перевищують тарифи ПрАТ "Міжнародні авіалінії України" на авіаперевезення за аналогічним маршрутом.

Зокрема максимальні тарифи в "класі" економа вищі в 1,7 рази, мінімальні тарифи в "бізнес-класі" - в 1,8 рази.

У комітеті відзначили, що такі дії - явні ознаки порушення законодавства, повідомляє прес-служба.

Представник "Аеросвіту" заявив про готовність компанії знизити тарифи на авіаперевезення.

"АероСвіт", "Дніпроавіа" та "Донбасаеро" контролює Ігор Коломойський, який є співвласником Приватбанку.

Авіакомпанії об'єднані в альянс "Українська авіаційна група". За неофіційними даними, під впливом групи також знаходиться авіакомпанія "Роза вітрів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: